Zavičajni muzej Varaždinske Toplice

Projektne aktivnosti partnera

Prva novinarska konferencija

Prva novinarska konferencija u sklopu europskog projekta akronima „ Rođenje Europe“ održana dana 22. svibnja 2014. godine u Varaždinskim Toplicama imala je osnovni cilj predstaviti javnosti europski projekt kao i najaviti provedbu planiranih projektnih aktivnosti partnera 5 Zavičajnog muzeja Varaždinske Toplice.

Članak: ZMVT predstavio projekt – akronim “Rođenje Europe”

 

Rimske keramičarske radionice

Rimske keramičarske radionice održane su u Varaždinskim Toplicama 7. i 14. 06. 2014. godine u sklopu arheološkog lokaliteta Aquae Iasae. Osnovni cilj održanih radionica za djecu bio je upoznavanje sudionika s antičkom baštinom i rimskim lokalitetom, kao i edukacija, popularizacija kulturne baštine u funkciji razvoja kulturnog turizma.

 

Edukativna radionica

Edukativna radionica održana je 13. 12. 2014. godine u Varaždinskim Toplicama bila je namijenjena osnovno školskoj djeci s područja grada Varaždinskih Toplica i okolice. Cilj interaktivne radionice bio je približiti antičku baštinu i povijest sudionicima, kao i naglasiti važnost njezinog očuvanja, revitalizacije i prezentacije u području kulturnog turizma.

Članak: U organizaciji Zavičajnog muzeja Varaždinske Toplice održana Edukativna radionica
Prospekt – Edukativna radionica – ZMVT

 

Tematsko predavanje s diskusijom

Tematsko predavanje s diskusijom održat će se u Varaždinskim Toplicama tijekom mjeseca veljače 2015. g. Na stručnim predavanjima sudjelovat će svi partneri u sklopu europskog projekta akronima „Rođenja Europe“ kao i stručnjaci s područja arheologije, turizma i konzervatori. Cilj predavanja je upoznati širu javnost o iskustvima i idejama za očuvanjem, revitalizacijom, prezentacijom, popularizacijom baštine kao i prikazati načine povezivanja arheoloških lokaliteta u jedinstvenu kulturno-turističku ponudu.

 

Druga novinarska konferencija

Druga novinarska konferencija održat će se tijekom mjeseca ožujka u Varaždinskim Toplicama. Cilj konferencije bit će prezentacija svih rezultata dobivenih provedbom projektnih aktivnosti partnera 5 na projektu Zavičajnog muzeja Varaždinske Toplice. U sklopu iste biti će prezentirane službene brošure i katalozi koji su nastali u sklopu europskog projekta „Rođenja Europe“.

 

Aquafest 2015.

Aquafest 2015. bit će održan u Varaždinskim Toplicama tijekom mjeseca lipnja 2015. na arheološkom lokalitetu Aquae Iasae. Aquafest je tradicionalna kulturno-turistička manifestacija s ciljem razvoja kulturnog turizma temeljnog na arheološkoj i povijesnoj baštini grada. U sklopu manifestacije bit će prezentirane kopije rimskih mačeva, koplja, štiteva, pojaseva, rimske odjeće i obuće za potrebe prezentacije navedenog projekta kao i revitalizacije arheološke baštine s ciljem stvaranja novog kulturno-turističkog proizvoda.

 


EU